Positieve start met Boutique Positive!

Zo’n eerste week van het nieuwe jaar kijk je toch terug he. Ik kijk even met een goed gevoel terug op de nieuwe werkinitiatieven die ik heb genomen. Neem de Boutique Positive.
Met onze energieke allesontregelende ludieke welkomstact vol liedjes zijn we goed van start gegaan afgelopen jaar. Voor de zomer kwam de vraag om een positief welkom te verzorgen voor zorgmedewerkers die een Inspiratiedag verzorgd kregen in Apenheul. Reuring, een warm onthaal en inspiratie, heel veel inspiratie. Dat waren de kernwoorden. Het was eigenlijk veel te lekker weer die laatste dag voordat de herfst zijn intrede zou doen. We hebben weinig mensen kunnen toezingen, want de gasten waren natuurlijk heerlijk in het prachtige park tussen de apen aan het rondwandelen en dromden op het laatste moment naar het auditorium toe. Een vluchtige handkus, een knipoog en een paar opbeurende woorden tijdens die invasie, daar moesten we even genoegen mee nemen. En gelukkig ook hele mooie momenten van zorgmedewerkers die we echt even in het zonnetje konden zetten. Collega’s spoorden elkaar aan om een transformatie door te maken naar ‘positieve hoogten’. Met als hoogtepunt toch wel de quickstep van Josie met de algemeen directeur.

Diezelfde dag kwam er een aanvraag voor Positiviteitsflits voor Centraal Beheer: drie avonden in theater Orpheus voor personeel, stakeholders en klanten die getrakteerd werden op een avond cabaret. Wij verzorgden het welkom in de vorm van de op maat gemaakte rondlopende theateract ‘Positiviteitsflits’, een variant van Boutique Positive waarin we de gasten met een houten tv in de spotlights zetten en toezingen. De mensen stelden zich open en vertelden leuke, innemende, en soms persoonlijke verhalen over zichzelf over bijvoorbeeld de mooiste momenten van afgelopen jaar en wat het meeste indruk heeft gemaakt in hun leven.

Die verhalen die ter plekke loskomen zijn het mooist, het zijn ware cadeau’s die we krijgen. Met het Complimenenteam wat ik 10 jaar regelmatig deed met Theatergroep Smoesjes! kende ik deze tendens al zo goed: In korte tijd met wildvreemde mensen naar de kern. Zo ook tijdens de opening van winkelcentrum Enschede Zuid waar we stonden met de Boutique. We hadden een plekje gekregen pal voor een bakkerij die het overdekte centrum vulde met de geur van versgebakken croissants en tijgerbollen. Een dame in tijgerpak van top tot teen -pumps meegerekend- sprak ons aan in Twents accent. Wat we aan het doen zijn en of we haar moedertje van 82 wilden toezingen dat ze het zo knap vindt dat ze zich zo positief houdt ondanks haar hartproblemen. De tijgerdame bleek een kopie van haar donkere moeder in pantherprint en droeg zelf de buitenlandse naam waarvan ik alleen de vertaling heb onthouden: Krijger. En krijgers, dat zijn ze! De oudere vrouw had wat ondersteuning nodig maar ging vol overgave de transformatiecabine in voor nog meer ‘hart onder de riem’ in haar positivisme. Een eer om te mogen toezingen en ze waren zichtbaar trots op elkaar!

 

Over trots en eer gesproken: wij verwelkomden de officiers van de Koninklijke Luchtmacht tijdens het Kerstgala in Soesterberg. Mannen in pak -en niet zomaar, maar in vol ornaat en hevig gedecoreerd- en  dames in prachtige avondjapon, volledig prachtig uitgedost. Een plaatje! Zo mooi beeld op de rode loper. En wij mochten ze toezingen en de gezonde spanning omzetten tot een positieve aanvang van het galadiner. Later die avond transformeerden Josie en ik ons, naar de rol van zangeressen van United Sisters, onze andere act waarin we Andrews Sisters liedjes zingen en disco classics. De blikken van herkenning later waren leuk om te zien. De avond was goed begonnen met het warme welkom en de gasten hadden een topavond met allerhande muziek.

In 2020 zijn we vaker te zien in combinatie met United Sisters onder andere bij de internationale Hockey Tournament en voor Defensie. Een heerlijke dynamische act met lekkere nummers die nog maar net van start is en al zoveel harten heeft aangeraakt. Kom maar op met dat nieuwe jaar!

 

Referentie: Tamara Cheizoo-Buis Centraal Beheer Achmea: “Jullie waren top tijdens onze cabaretavonden in Orpheus. Wat een warme en positieve opening kregen onze klanten dankzij jullie, super!”

Informatie Boutique Positive (en Positiviteitsflits)