Kabouter Bakouter

Kabouter Bakouter

Er was eens in een land hier ver vandaan een kabouter. Kabouter Bakouter heette hij en hij voelde zich anders. Anders dan anderen. Niet dat de anderen hem anders vonden. Zij hadden er nog nooit over nagedacht. Maar Kabouter Bakouter wel. Hij voelde zich anders. Dat kwam doordat hij een blauwe puntmuts had. De rest van zijn dorpsgenoten hadden een rode puntmuts. ‘Waarom heeft iedereen een rode muts op zijn hoofd en ik een flauwe blauwe?” Dat vond hij zelf zo stom dat hij besloot te vertrekken.

 

Themathiek
Een interactieve theatervoorstelling voor kinderen 4-8 jaar over lezen in je favoriete boek, over je anders voelen en over vriendschap, waarin de kinderen worden meegenomen op een avontuur van Kabouter Bakouter, geïllustreerd door uitgespeelde rollen, meedoe-liedjes en poppenspel. Vanwege het thema lezen sluit het aan bij leesbevorderingsprogramma’s zoals de Voorleesdagen en Kinderboekenweek!

Duur, maximum publiek en locatie.
De voorstelling duurt ongeveer een half uur. Om een knusse sfeer te behouden waarin Saniye iedereen kan bereiken, wil ze een maximum van 40 kinderen.


Aansluitend na de voorstelling geeft Susanne Hurenkamp van Kleurjehart.nl een viltworkshop voor alle kinderen. Deze duurt ongeveer drie kwartier en valt binnen het tarief.
De voorstelling kan in een speellokaal, gymzaal of aula en de viltworkshop in een klaslokaal met genoeg tafels en stoelen om aan te werken.

Aansluitende viltworkshop
door Susanne Hurenkamp

Het decor en de gevilte poppen in de voorstelling zijn vormgegeven door Susanne Hurenkamp van Kleur je Hart. En hoe leuk is het dan dat de kinderen zelf leren vilten onder leiding van Susanne?!

Na afloop van de voorstelling neemt ze de kinderen mee naar het klaslokaal om een workshop te verzorgen: hetgekleurde schapenwol vilten met gebruik van zeep en water. De basisvorm is een paddenstoel van wolvlies die de kinderen kleuren met plukjes wol. Daarop komen witte stippen van wolvlies. Susanne neemt alle materialen mee en het resultaat is superleuk om thuis op te hangen!

Voor vragen over de voorstelling met viltworkshop, bel of mail gerust!

Uitkijkend naar een leuke samenwerking!
Groet Susanne en Saniye.