Vier het leven! Met livemuziek:)

Vier het Leven!

Voicemail. Een heel opgewekte mannenstem: “Hoi Saniye, met Peter. Ik heb je nummer van Liesbeth gekregen. Ik zou graag willen dat jullie in september komen optreden… Bel je me terug?”
Dat deed ik. Dezelfde hartelijke stem: “Wat fijn dat ik je spreek! Ik loop gauw naar boven, want het betreft een verrassing. Het gaat om mijn vrouw die vijftig wordt. Ik heb jullie als duo Robin & Saniye twee keer zien spelen bij Johan en Liesbeth op hun feestjes. Ik heb er meteen werk van gemaakt om jouw nummer te achterhalen”. Een heleboel complimenten over onze muziek en de door ons gecreëerde sfeer beide keren! We namen een kijkje terug op die gezellige feestjes waar wij elkaar toen ontmoetten. Zo werd de toon gezet! Leuk om door fijne mensen gevraagd te worden voor een optreden!

Peter vroeg me of ik me zijn vrouw kon herinneren. “Ze had verband om haar oog en liep moeilijk”. Enkele weken daarvoor had ze een ernstig ongeluk gehad op vakantie in een mediterraan land. Ze was met paardrijden op het strand van de rug van het dier gevallen en op haar hoofd beland. Met grote paniek werd ze per helikopter naar de dichtstbijzijnde grote stad gebracht en direct behandeld aan haar verwondingen”. Peter vertelde me uitgebreid over het letsel en de gang naar het ziekenhuis, de behandelingen en de vlucht naar Nederland. Ik werd erin meegenomen: hij moest met twee honden en alle kampeerspullen per auto dat hele eind alleen terugrijden in onzekerheid over toestand en welzijn zijn vrouw. Onvoorstelbaar akelig.
Ik had zo gauw niet een gezicht of herinnering bij dit stel. Maar zo mooi hoe je als twee vreemden ineens zo’n verbondenheid kunt voelen. Aan de telefoon op een druilerige dinsdagmiddag. Prachtig ook ergens.
Er klonk trots en opluchting in Peters stem. Zijn vrouw moest eens weten hoe liefdevol hij over haar vertelt tegen een onbekende! “Vier het leven is het nieuwe motto”, gaf Peter mooi weer. En dat vieren gaat zeker gebeuren! Na de zomer, wanneer zijn kranige vrouw haar 50e levensjaar viert. En wij mogen erbij zijn! Robin en ik gaan er iets moois van maken. Met lievelingsliedjes en dansmuziek. Een eer om daaraan te mogen bijdragen. Want inderdaad: Vier het leven!!!

De details zoals namen en exacte situatie heb ik verdraaid om zo niet te persoonlijk te worden over anderen.