Nieuwe voorstelling in de maak!

Kabouter Bakouter

 

Als je de vraag krijgt om een kaboutervoorstelling te maken en spelen, dan neem je die toch direct aan?! Vind ik wel! En dat heb ik dus gedaan! Eind september gaat ie spelen!

Op een dag in het voorjaar kreeg ik de vraag vanuit een juf van de Sterrenschool in Apeldoorn om een schattige interactieve voorstelling te maken voor de kleuterklassen. De kleuters gingen aankomend schooljaar niet op schoolreisje en dit leek ze een leuke traktatie! Lekker met z’n allen naar een voorstelling kijken!

Het valt vlak voor Kinderboekenweek, dus zou het mooi zijn om het thema lezen eraan vast te koppelen. Mijn radaren begonnen direct te werken: ik dacht aan Kabouter Bakouter die zich met zijn blauwe puntmuts niet thuisvoelt in zijn eigen rode mutsendorp en op zoek gaat bij wie hij thuishoort. Een verhaal over vriendschap, anders-zijn en eenzaamheid in een sausje van feestelijkheid en kleur.

Ik vertel, ik lees voor en ik zing en de kinderen doen gezellig mee.

Toen ik dit vertelde was de commissie enthousiast en ging ik aan de slag.

Vrijwel meteen ging ik naar de decor- en kostuummaakster die altijd voorzag voor Theatergroep Smoesjes!: Susanne Hurenkamp van Kleurjehart.nl.  Zij is dol op kabouters dus zag meteen voor me hoe ik mijn decor voor ogen had! Dat is fijn samenwerken!

En natuurlijk moet er muziek in! Daar heb ik mijn eigen muzikant Robin voor: liedjes die lekker in het gehoor liggen en mee te doen zijn. Ook hij is er hard voor aan de slag.

We zijn te boeken vanaf 25 september! Dan speel ik en trakteert Susanne jullie op een workshop waarin je zelf een paddenstoel maakt van vilt! Hoe leuk?!

 

Verhaallijn

Kabouter Bakouter woont in het rode puntmutsendorp, samen met zijn outers Makouter en Pakouter, en zijn vriendjes Kabouters Kweenie, Betweter, Keuzel en Treuzel. Iedereen is lief voor hem maar toch voelt hij zich niet gelukkig tussen alle rode mutsen, want zelf heeft hij als enige van het hele dorp een blauwe puntmuts. Op een dag besluit hij weg te gaan, op zoek naar waar thuishoort. Het is drie dagen voor het Oogstfeest en iedereen zet zijn beste beentje voor om het feest tot een succes te maken. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de prijsuitreiking voor de Kabouterheld van het jaar. Oude Wijze Kabouter roept de kanshebbers naar voren. Ook Kabouter Bakouter hoort daarbij omdat hij alle bewoners en dieren van water voorziet met zijn zelfgebouwde waterput. Maar Kabouter Bakouter is nergens te vinden.

Hij is inmiddels diep in het bos verdwaald geraakt, totdat hij Eekhoorn spreekt. Die vertelde het verhaal hoe hij een klein kaboutje in een mandje uit de rivier redde en het naar het dichtstbijzijnde kabouterdorp bracht.

In zijn zoektocht ontmoet Kabouter Bakouter kabouters met allemaal verschillende mutskleuren en achtergronden en merkt hij dat ze eigenlijk allemaal helemaal niet zo van elkaar verschillen. Hij voelt zich welkom bij zijn nieuwe vriendjes maar mist zijn rode mutsenfamilie. Hij besluit terug te keren en is nog net op tijd voor de heldenverkiezing! En hij weet dat hij er een heleboel vriendjes aan de andere kant van het bos bij heeft!

Heb je interesse? Of weet je mensen die interesse hebben? Ik hoor het graag!

Info@saniyezweers.com