Een nieuwe site! Nieuwe mogelijkheden!: Blog it baby!

Hoe leuk om een blog bij te houden!!, dat is wat ik dacht. Mogelijkheden om mijn visie op mijn werk toe te lichten. Want zoveel mensen, zoveel visies.
“Lekker afwisselend wat je doet!” hoor ik met grote regelmaat. Trainen, zingen, teksten inspreken, acteren. Dat is ook een pretpakket, vind ik zelf. Ik kom vaak mensen tegen die zich hardop verlekkeren bij het feit dat ik actrice ben: “O acteren, wat een avontuurlijk vak! Heerlijk lijkt me dat, helemaal los kunnen gaan op een rol die haaks staat op je dagelijkse doen en laten!” En zo is het haha! Helemaal mee eens, sterker nog ik leer zelfs van mezelf als ik een assertieve persoon speel bijvoorbeeld.
Ik krijg zo vaak de vraag ‘Wat doe jij nou gedurende de week?’ Nou uhh dat is moeilijk uit te leggen omdat het elke dag anders is. Jaja ik weet t, het klinkt flauw dat ik geen hapklare brok heb als blauwdruk van mijn maandrooster. Ik zou een pitch kunnen houden, zo lang als de duur van een gemiddeld ritje in een personenlift; een korte heldere ‘elevator pitch’ die ik houd als ik mezelf wil verkopen. Maar ik vind het waardevoller dat je leest waarom ik de dingen doe die ik doe. En waarom ik ze doe zoals ik ze doe.

Mijn fascinatie is mensen.
Ik vind het facinerend hoe mensen reageren op een ander, hoe mensen denken dat niemand ze ziet, hoe mensen denken dat iedereen naar ze kijkt en er iets van vindt, hoe mensen zich bewegen in een ruimte van A naar B, hoe mensen niet goed weten of ze nou wel of niet moeten groeten, enzoveelmeervoort. Met dit gegeven vermaak -en verwonder- ik mij vaak. Graag kijk ik om mij heen, heb altijd wel wat te doen. Ik probeer er niks van te vinden, maar raad graag waar de bepaalde energie vandaan komt en bedenk een scenario om de situatie heen. Het gedrag wat zichtbaar is komt namelijk ergens vandaan. En daar wordt het interessant voor mij. Wat maakt dat iemand zo doet? En leuk om te bedenken dat heel veel verschillende mensen , van verschillende achtergronden toch meer gemeen hebben met elkaar dan dat je in eerste instantie zou denken. Namelijk emotie in combinatie met normen en waarden en opgestapelde voorvallen, die zich uiten in bepaald gedrag. En gedrag is my middle name! Al tien jaar mag ik mijn dagen vullen als gedragsmakelaar: gedrag op aanvraag! Ik voer mijn hobby uit: trainingsacteren!