Zin in 2023! Op naar nieuwe oogsten en ontwikkeling!

Een nieuw jaar, tijd om terug te kijken en de boel weer te heroverwegen.
De eerste zaadjes voor nieuwe oogsten heb ik al weer geplant, de eerste stapjes in ontwikkeling gezet en de geliefde kroost heb ik warm bij me weten te houden.

 

Breaking!! Op 26 januari heb ik het heuglijke nieuws mogen ontvangen dat ik een vast contract krijg!!

Nee geen grap, op 1 april hoop ik een vaste aanstelling te krijgen bij de Politie op de Geen spoed wel politie telefoon, je weet wel 0900TUIG:) of 8844. Met mijn 24 uur per week gevuld met meldingen van zowel slachtoffers als vermeende daders die gaan over uiteenlopende zaken, en daarnaast natuuuurlijk altijd nog mijn werk als Zzp’er trainingsactrice en zangeres ben ik lekker afwisselend bezig. Dit wil ik zo blijven doen, een mooi pakket dacht ik zo. Met als overkoepelend thema: de mens op zijn/haar kwetsbaarst en hoe speelt mijn werk daar een rol in om de ander in zijn/haar kracht te zetten.

Er zijn overlappingen te vinden bij het Regionaal Service Centrum Politie en bepaalde trainingen waarin ik acteer. In beide vakken put ik (onbewust) uit mijn ervaringen vanuit het andere werkveld. Bij een Huiselijk Geweld trainingssituatie voor de Jeugdbescherming kan ik reageren vanuit het oogpunt van bijvoorbeeld een moeder die soortgelijks is overkomen als wat ik aan de telefoon beluisterd heb. En aan de andere kant kan ik de uitleg geven van wat Veilig Thuis als instantie kan betekenen omdat ik er vaak gewerkt heb met de medewerkers.
Wanneer er een grijs gebied aan dreigt te komen van wanneer het strafrecht ingaat -bijvoorbeeld in het geval van sextortion op een school gesignaleerd waar ik als trainer aan de slag was met een social media training-, dan kan ik natuurlijk niet als politie medewerker inhaken, want op dat moment ben ik in de hoedanigheid van trainer. Dan moet ik soms op mijn tong bijten dat ik niet teveel ruimte pak. Dan refereer ik aan de Wijkagent om hierover door te praten, anders gaan de zaken door elkaar lopen. Ik kan herkennen wanneer er wat moet gebeuren en doorverwijzen binnen politie en andere instanties (websites ook). En andersom is het ook niet etisch verantwoord als ik echte situaties die mij in de functie van politie beambte ter ore komen, naspeel. Hoor je me al zeggen “O wacht, zeg nog eens, die onthoud ik voor mijn personage wat ik speel”:))

Nu wordt mij vaak gevraagd wat doe je allemaal?
De komende maanden zal dat zijn op het gebied van training:

*Huisartsenopleiding HvA UMC AMC communicatietraining.
ArboUnie Amsterdam verzuimgesprekken
* BAR team maatschappij Zuid-Holland, aan twee verschillende functiegroepen. Een reeks anti-agressietrainingen voor mensen van de buitendienst Dat worden vroegertjes 7.30 uur starten!!:) Wel gezellig met collega’s Ester Kieft en Miriam Kuijpers van Sunny Trainingen! En daarnaast voor de andere groep van de BAR, Ontwikkelingsgebied medewerkers van de gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk.
* D3 jeugdzorg waar de jongeren intern zijn voor crisisopvang, overbruggingsopvang en langdurig verblijf. De training is aan hulpverleners in het kader van Competentie Gericht Werken. Op de locatie Borculo zijn we al meermalen geweest en nu in Hoenderloo aan de beurt.
* Veco Precision papierfabriek Eerbeek waar we weer lastige gesprekken gaan oefenen met de teamleiders. Zij leveren als het goed is weer mooie ingewikkelde casussen aan om mee te oefenen onder leiding van Heleen Siebert van Tandemkracht!
* Globen uitzendbureau voor de Groensector waar we aan de slag gaan met de modellen Roos van Leary en DISC. Blij om weer met trainer Michael Karman van Bureau MK& te mogen samenwerken!
* Thuis in Wonen, een vaste opdrachtgever die we al jaren bezoeken met allerhande trainingen. Nu gaan Michael Karman en ik naar winkellocaties in Bodegraven Rijssen, om te leren hoe ze makkelijker de deal weten te sluiten.
* Coparis management-consultant detachering voor artsen, zorgverleners en woningbouwmedewerkers in Zwolle met Werner Hoenders van HoendersGroep, met wie ik al jaren fijn samenwerk, veelal in FOPEN verkooptrainingen.
* Loods BV internetbureau waarin we Roos van Leary beïnvloedingsmodel leren toepassen in een Mentale Kracht training.

* Noordhoff uitgeverij heeft een eLearnings-programma ontwikkeld voor mensen in de Thuiszorg. We gaan filmpjes opnemen voor de VVC waarin de jonge client (casting tussen 20 en 40 jaar, komen ze bij mij uit haha!!!) valt over de verkeerde maat sloffen, meubels die niet handig in de woonkamer staan opgesteld, een rollator die niet op de rem staat, etc. Ook speel ik de rollen van Diëtiste en Apotheker met weetjes en vraagmomenten voor de e-Learning. Deze leuke aanvraag is door een nieuwe opdrachtgever, Hetsen & Visschers die me al meteen aan de slag laten met mooie trainingen en projecten!

* En dan is het ook de vraag of ik wat vaker weer de nieuwe collega’s die op de RSC Academy zitten voor in de rol van Politie telefonist/centralist 09008844 begeleid met rollenspellen in Didam. Het ziet er nu naar uit dat de kandidaten al wat sneller gaan bellen met de burger. Dan is er geen rollenspel meer nodig, jammer hoor!

* Met een hele intensieve masterclass dag vorige week vers in het geheugen waarin we met een groepje ervaren trainingsacteurs samen konden sparren onder leiding van Flowhis Verkerk. Insteek was wat nou de meest effectieve uitkomst geeft in een Regietheater, in de hoop ik daar ook weer vaker voor in te worden gezet. Regietheater is een script op maat uitgespeeld door acteurs voor een publiek. De eerste keer spelen we en heeft de kijker al op voorhand een aantal dingen opgemerkt die beter kunnen, effectiever, socialer, handiger. Dan geven we als het ware de afstandsbediening met de pauzeknop aan het publiek en kan de kijker op pauze drukken door een hand op te steken en stop te roepen. Door dit op de momenten te doen die een pin zetten op het moment waarin een verbetering gegeven kan worden, is er sprake van een kleine kentering in het gedrag en daarmee de uitkomst van het gesprek. Dit vanuit het principe “beïnvloed de ander, begin bij jezelf”.  In een Regietheater heb je een veranderrol en een oorspronkelijke rol waarin de kijker zich kan identificeren vanuit de functie. In dit geval hadden we twee scripts ingestudeerd: waaronder een voortgangsgesprek groep 8 tussen ouder en leerkracht in het basisonderwijs. De ouder staarde zich blind op een Gymnasium aanbeveling voor haar kind, terwijl de leerkracht VMBO Kader adviseert. De ouder steekt hooghartig in en vindt alles belachelijk en heeft hartgrondige antipathie voor alles onder Atheneum niveau. De leerkracht kon meer verbinding zoeken in het gemeenschappelijke belang: het geluk van het kind. Vaker rust inbouwen, de ander laten weten dat je echt luistert, meeveren en inspelen op de bezwaren en dan pas vuren wat jouw overwegingen zijn. Eerst de ander begrijpen en “common ground” vinden. De tool van luisteren samenvatten en doorvragen zijn dan weer heel handig gebleken. Bij elke stop met input voor de veranderrol werd het gesprek weer op een andere boeg gegooid en het was heerlijk om te improviseren met minder handige tips. Sowieso weer fijn om met een groep collega’s te werken om van elkaar te mogen leren en geinspireerd te raken.

* En dan de opties voor optredens van coverduo Robin & Saniye. De definitieve data blijven nog op zich wachten maar de aanvragen komen langzaam aan weer door voor 2023. Een paar heerlijk zomerse bruiloften waar we nu al bij kunnen wegdromen! Fijn dat er ook vaste opdrachtgevers zijn die bij het vorige optreden zeiden: tot volgend jaar. En een hele leuke verrassing staat er te komen. Daarover kunnen we nog niks zeggen, alleen dat we er zin in hebben!!

Robin & Saniye speelt op huwelijksceremonie