Flexibiliteit in crisistijd

Flexibiliteit in crisistijd!

Oke, eerlijk gezegd heb ik de hele curve van tegenslagverwerking doorgemaakt hoor! Dikke domper die Corina uitbraak! Voor de slachtoffers extreem verschrikkelijk natuurlijk, dat staat buiten kijf. Maar sjonge jonge zit ik effe in één klap zonder werk, terwijl mijn agenda lekker vol zat met afspraken.

Ik was teleurgesteld omdat het een supertijd zou worden! 75 jaar bevrijding met optredens van United Sisters en Boutique Positive en een op maat gemaakte theateract waarin Ik als Koningin Wilhelmina een Canadese parachutist op mijn dak zou krijgen tijdens de radioaankondiging van de vrijheid. Dat was een beste teleurstelling kan ik zeggen.
Verder het andere fijne werk wat geannuleerd werd: Communicatietrainingen aan gastvrouwen, mantelzorgers van mensen met MCDD, Jeugdzorgmedewerkers, spw’ers en een superleuke combinatie met Regietheater voor VO leerkrachten! Allemaal afgezegd! Op vrijdag de dertiende maart werd het bijna allemaal tegelijk afgezegd!

Ook repetities van mijn rockband Brickyard waar ik naast Ester Kieft de nieuwe leadzangeres geworden ben, en bijeenkomsten van popkoor DivaPower waar ik regisseer zijn komen te vervallen.

Als je even kijkt op de curve van de verwerkingsroute van slechtnieuws (deze van Kübler-Ross werd in de Politietrainingen gebruikt) : Zeg maar gerust dat ik na de shock even bij het kopje ‘zorg’ bleef steken. Hoe moet dat nou met het inkomen van twee (Robin deels) zzp’ers onder 1 dak.

De wereld staat in zakelijk opzicht even he-le-maal stil in mijn beroepsgroep! Of misschien kan ik inmiddels ‘stond’ zeggen, want hier en daar worden er wel weer zaken opgepakt. Lang leve internet en videobellen!!

Want al videobellend mensen voorzien van rollenspellen, dat blijkt heel nuttig te zijn! Morgen ga ik van start samen met trainer Michael Karman met wie we al enige jaren voorzien in Toolboxtrainingen voor wijkteammedewerkers. Of ik mijn acteerwerk net zo tot z’n recht kan laten komen als in live contact betwijfel ik. Je zit toch met een deel wat wegvalt op energetisch niveau wat alleen lijflijk overgebracht kan worden. En de afstand is heel letterlijk voelbaar doordat er een apparaat tussen zit. Maar hee, we zijn niet voor één gat te vangen.

Op de curve kan ik nu met mijn vingers bij het kopje uitdaging en ik grijp de kansen met beide handen vast. Want naast fietsen met mijn kleuter /die sinds ze in Corona tijd zonder zijwieltjes durft, is ze niet te stuiten en rijdt ze moeiteloos 10 kilometer in een rit- en pizza’s rondbrengen voor de pop-up bezorgdienst van een bevriende cateraar, heel veel spelletjes live en op mijn telefoon en nog meer afleveringen The Handmaids Tale en Casa de Papel, is het tijd om mijn handen uit de professionele mouwen te steken voor mijn geliefde vak: acteren!

Donderdag spreek ik een tekst in op anderhalve meter afstand van de regisseur in de Utrechtse geluidsstudio en morgen zie ik onze Wieringer trainingsgroep online.

De afspraak voor de training morgen stond al in de agenda voor alle gegadigden en iedereen heeft de inlog. Robin gaat met Sizz op pad, de hele dag, mèt fiets. En zo heb ik de woonkamer voor mezelf. Morgenochtend om 8.45u zit ik klaar, (compleet!!) aangekleed en met een lekker kopje koffie achter de laptop! Corona krijgt ons niet klein, afgezien van de reisafstand, van Apeldoorn naar het Noord-Hollandse Wieringerwerf, die is morgen een stuk kleiner:))

En ik ben de curve door! Heb zin in het naCoronase tijdperk vol nieuwe kansen!

Veel gezondheid en geduld voor jullie allemaal!❤️