Aap – noot – kabouter! De apen en kabouters wijzen ons de weg!!

Aap – noot – kabouter! De apen en kabouters wijzen ons de weg!!

Wat een geluk als je kunt doen waar je hart ligt! Dan voelt werk niet als werk en krijg je energie van de dingen die je leuk vindt.

In deze tijden is dat niet zo vanzelfsprekend gebleken. Maar mensen blijven gelukkig creatief met manieren vinden om te blijven verbinden en verwonderen, en dat is belangrijker dan ooit!
Want eerlijk gezegd bekruipt me steeds vaker het gevoel van onmacht, en ben ik van mening dat we de saamhorigheid en gelijkwaardigheid moeten blijven opzoeken, in plaats van op eilandjes te sikkeneuren van wat allemaal niet mag of kan of erger: vingertje wijzen!

In mijn nieuwe baan (naast theatermaken etc) als politie telefoniste bij Politie NL 0900-8844 krijg ik nog al eens meldingen van mensen die het zat zijn of die zooo ongelofelijk boos zijn op mensen die de regels aan hun laars lappen. Maar al met al wil de gemiddelde burger, denk ik,  allemaal hetzelfde: onbezorgd en vrij leven. Vriendelijkheid en compassie is daarvoor een grondhouding die nogal eens mist. Daar moeten we weer naar op zoek!!

En hoe leuk is het dan om samen te kunnen komen in de buitenlucht, samen met elkaar?! En die gezelligheid bij een knusse theatervoorstelling, lekker buiten in een mooie omgeving. Gezond voor lijf, hoofd en hart en voor de jongere kinderen misschien wel voor het eerst dat ze zich kunnen verwonderen bij een live voorstelling! Het idee dat dit gewoon anderhalf jaar niet heeft kunnen plaatsvinden, en dat er net zo makkelijk verwezen werd naar een DVDtje opzetten…

Gaan we eindelijk weer es beleven hoe de reactie is van die ukkies, bij het ervaren van een optreden waar geen scherm tussen zit, waar je tussentijds niet het beeld op pauze kan zetten, kan wegzappen of opnieuw kunt aanzetten. Maar waar zoveel meer kan: meepraten, meedenken over de mogelijke oplossingen en zelfs meespelen! Hoe leuk!

Het thema van je alleen voelen is relevanter dan ooit, jammergenoeg!
Die interactie is er allemaal bij de knusse kleutervoorstelling Kabouter Bakouter ! Aanstaande zaterdag en zondag speel ik op theaterfestival Sprookjestuinen Drenthe bij het prachtige Landhotel Diever en kunnen kinderen en volwassenen hun hart op halen in de kaboutertuin en bij het avontuurlijk kabouterverhaal over Bakouter met zijn blauwe puntmuts die zich anders voelt ten opzichte van de dorpsgenoten met een rode muts. Kijk voor het verhaal, de speeltijden en andere informatie over het festival op www.sprookjestuinen.nl.

De apen zijn lossss!!


Het andere leuke project waar ik aan mee heb mogen werken is de Audiotour van Apenheul! 
Deze week bestaat Apenheul 50 jaar! en dat wordt gevierd met een Apenspeurroute in de binnenstad van Apeldoorn. Een Audiotour op maat gemaakt door Internetbureau Max ism Apenheul en Gemeente Apeldoorn, met QR codes door de stad, gecombineerd met leuke weetjes en 3 fysieke klim & klautertoestellen en zoekopdrachten in de binnenstad!
En als je je koptelefoon opzet, hoor je mijn stem die je meeneemt op de Audiotour, hoe leuk is dat?! Er is een volwassenen en een kids variant en over dit alles is te lezen op www.buitenmuseumapeldoorn.nl

Laten we met z’n allen kijken wat er wel mogelijk is en elkaar zien als bondgenoot in deze nog steeds moeilijke tijd! De apen en de kabouters wijzen ons de weg!
Fijne zomer allemaal!!